De velstående eierne av Strancally Castle i Irland står overfor en lang rekke krav fra de tjenesteytende- og vedlikeholdsarbeiderne som arbeider der. 

Kravene er som følger:

  • Urettferdig/urettmessig oppsigelse
  • Fravær av enkelte lønnsslipper.
  • Innbetalte beløp vises ikke i lønnsslippene.
  • Ulovlig trekk i lønn.
  • Manglende utbetaling av lønn.
  • Manglende etterbetaling ved oppsigelse.
  • Obligatorisk overtid over det som er maksimalt tillatt.
  • Mangel på riktig ukentlig hvileperiode.
  • Kjerneansettelsesvilkår som inneholder falsk eller villedende informasjon.

Arbeiderne, støttet av den frihetlige fagforeningen i Marina Alta-regionen i Spania, hevder at de ble sparket for å ha bedt om en lønnsøkning og for å ta opp spørsmålet om for mye overtid på den private eiendommen, og har kunngjort at de vil kjempe for gjeninnsetting.

Den anarkosyndikalistiske konføderasjonen CNT-AIT og dens søsterorganisasjoner i Internasjonale Arbeider- Assosisasjonen har vist sin solidaritet med arbeiderne, og har varslet selskapet om iverksettelsen av en offisiell fagforeningskonflikt og organiseringen av en rekke solidaritetsaksjoner.

Den irsk-baserte arbeiderforeningen Organize har også vist sin støtte til arbeidernes krav. Inspektører fra Irish Workplace Relations Commission (WRC) har allerede bekreftet uregelmessigheter i lønnsslippene, og bekrefter at betalingen for overtid ble utført i strid med den irske Payment of Wages Act.

Familieselskapet til eierne av slottet blir stilt til for lønnsslippene som ikke leveres til arbeiderne og de må regelmessig betale deres lønn og skatter, og har startet en prosess med å gjennomgå utbetalingene til sitt store antall «husarbeidere».

I en ytterligere arrogant handling har de mektige eierne av Strancally Castle, Gianni og Michael Alen-Buckley, ansatt en advokat som anker klagene fra arbeiderne, med påstand om at de er «ikke godt begrunnet», så resten av arbeidernes krav venter på avgjørelse av Workplace Relations Commission.

Gianni Alen-Buckley, født Giancarla Maria Gerarda Forte, og hennes ektemann Michael står overfor den selvorganiserte arbeiderklasseaksjonen til anarkosyndikalister som har viet mer enn et århundre til å kjempe mot kapitalismen og for et samfunn fritt for utbytting!