IAA Sekretariat i Spania har i forbindelse med gårsdagens hendelser i USA kommet med en uttalelse som sier at anti-terrortjensen i USA har retta seg mot genuin folkelig motstand og å overvåke og ta ned sider til anarkister og syndikalister, og ikke ekstreme høyre.

“Ekstreme høyre planla angrepet uten hindringer fra politi eller stat. Kapitalismen har ulike verktøy, demokrati eller diktatur, som den bruker som det passer den best. Arbeiderklassen styrke ligger i vår solidaritet, gjensidige bistand og direkte handling”.

Tankene går 30 år tilbake til militærkuppet i Parlamentet i Spania (Cortes) i 1981 hvor fascisten Tejero trakke en pistol og medlemmene av parlamentet måtte dukke under pultene.(1)

Det er patetisk å se norske politikeres underdanige forhold til vår nærmeste allierte USA. Solberg beskrev Trump i 2018 som “en normal mann med sans for humor.” (2) USAs anti-“demokratiske” politikk utenlands er vel dokumentert (3)

I “nyere tid” har taktikken, foruten kriger, også vært fokusert på Soft Power (mjuk makt) som sanksjoner og økonomisk press og de såkalte “Color Revolutions” i flere land (4), dvs. støtte til og finansiering av folkelig motstand mot regjeringer.

Med solidarisk hilsen,

NSF-IAAs AU

Lenker:

(1) https://no.wikipedia.org/wiki/Antonio_Tejero

(2) https://www.nrk.no/urix/solberg-om-trump_-_-en-normal-mann-med-sans-for-humor-1.13860731

(3) https://no.wikipedia.org/wiki/CIAs_intervensjoner_utenfor_USA

(4) https://en.wikipedia.org/wiki/Colour_revolution